De vorba cu un doctor... diferit.

Bună tuturor !


   Ştim cu toţii cât de greu este să aranjezi o casă şi să găseşti decoraţiunile potrivite pentru aceasta.
    Eu una ador obiectele handmade, unice, care transmit un mesaj şi au o poveste de spus.
   Am avut ocazia să discut cu Doctor Deco, specialistul nostru în acest domeniu. Acesta a răspuns întrebărilor mele şi m-a lămurit cu privire la câteva aspecte legate de decoraţiuni interioare şi nu numai.

    Era o zi frumoasă când am avut întâlnirea cu protagonistul nostru. Un bărbat nu foarte tânăr, dar chipeş şi îmbrăcat cu bun gust stătea în faţă mea. Eu, mai mititică, îmbrăcată foarte lejer şi cu părul prins în coc, eram extrem de nerăbdătoare şi de încântată de întrevedere. Trecuse ceva timp de când îi propusesem o întâlnire, aşa că renunţasem oarecum la ideea că va mai există una.
L: - Am atâtea întrebări, că nici nu ştiu de unde să încep ! am zis eu entuziasmată. Pentru început, va propun totuşi să va prezentaţi tuturor cititorilor noştri.
D.D: -  Absolut, absolut. (vocea lui parcă insinua că e prea modest pentru a spune ceva despre el, dar am trecut totuşi peste această senzaţie). Aşadar, sunt Doctor Deco, specialist în decoraţiuni interioare. Mai pe scurt, dacă vrei să îţi aranjezi casă şi nu ştii ce obiecte să alegi pentru a o înfrumuseţa, apelezi la mine. Deţin site-ul http://doctordeco.ro/ , dar cum mă împac puţin mai greu cu tehnologia, am preferat să las un nepot mai tânăr să se descurce el acolo şi să preia comenzile. Tocmai de aceea ne vedem aşa târziu, a durat ceva până mi-a ajuns la urechi că am primit un mail de la tine. Totuşi, mă puteai găsi oricând la magazin, pe Strada Blănari nr.12, Bucureşti. Acolo pregătesc comenzile spre a fi expediate oamenilor sau vând direct clienţilor. Tare bine mă simt... E una dintre cele mai mari bucurii să ştii că faci ce îţi place şi să îţi şi poţi întreţine familia din asta ! (a urmat un moment de pauză, parcă era copleşit de emoţie)
L: - Aşa e, nu cred că se putea o meserie mai bună. Aşadar, Doctor Deco, concret, ce putem găsi în magazinul dvs., fie el online sau fizic ? Despre ce categorii de produse vorbim ?
D.D: - Domnişoară dragă, la mine poţi găsi orice îţi pofteşte ţie inimioară în materie de decorul casei tale şi nu numai. Pe vremuri îţi făceai zestre pe cinste din magazinul meu; acum nu se mai poartă. Am de la decoraţiuni din lemn, din metal, sticlă, până la perne decorative, fete de masă sau eşarfe sau genţi pentru fetele aşa frumoase că ţine. (m-am emoţionat, dar mă simţeam tare în siguranţă când vedeam că mă priveşte că pe fiica lui şi îi păream tare simpatică) Mai pe scurt, găseşti produse pentru tine sau produse numai bune de făcut cadou celor dragi şi crede-mă, mereu am primit reacţii frumoase de la cumpărători.
L.: -  Cadouri ? Nici nu mă aşteptăm, profit însă de ocazie să va cer sfatul. Ştiţi, sâmbătă asta mă duc la nişte prieteni, proaspăt logodiţi, care se mută împreună... Jur că nu am nicio idee ce cadou să le iau aşa, ca de casă nouă şi totodată, pentru a le ura o viaţă lungă şi fericită împreună.

D.D.: - Astea sunt printre preferatale mele ! Îţi dau câteva idei cu care nu poţi da greş. (brusc, el scoate din rucsac un catalog uriaş cu poze şi însemnări).Luna trecută a venit la mine un băiat la fel de disperat; care caută un cadou de nuntă pentru sora lui. Şi crede-mă, băieţii nu se pricep la cadouri.(în gândul meu spuneam ,,Mie-mi spui, doctore...", dar nu am intervenit) Aşadar, am trei variante pentru ţine:
  1. Faţă  de masă Matisse. Cu asta nu dai greş, culoarea e nemaipomenită, iar materialul 100% bumbac. Îmi ziceau nişte clienţi mai vechi că parcă se umple masa de voie buna când pun faţă asta la cină.


   2. Decoraţiune pentru casă, un cadou tare reuşit. E din lemn şi metal şi ei îl pot prinde unde doresc, la intrare, oriunde. Le aminteşte mereu că au o casă împreună şi că se iubesc.

                                         

           3. Tăbliţa din lemn e o minune pentru cadoul tău ! E de efect şi îşi scriu ei dimineaţă cuvinte dulci, că să le găsească apoi. Eh, aşa sunt îndrăgostiţii, la început îşi vor scrie cuvinte de amor, apoi lista de piaţă ! (am început să râdem amândoi, dar parcă observăm la el o oarecare nostalgie faţă de vremurile apuse).


 L: - Vai, cât de minunate sunt ! Cum mă pot hotărî eu, când totul arată aşa bine ? Şi nu doar că arată bine, dar materialele, povestea lor şi sentimentele pe care ţi le dau aceste produse... Incredibil !
D.D.: - E muncă din pasiune, fata mea. Fără dragoste, nimic nu va ieşi frumos şi nu-ţi va plăcea nici ţie rezultatul. Iar dacă nici tu nu-ţi iubeşti muncă, apoi să nu te aştepţi că alţii să cumpere muncă ta. 
 L: - Dar cine face aceste lucruri minunate ? Presupun că dvs. nu le puteţi crea pe toate, căci văd că e cam gros catalogul.(am surâs şi am aşteptat răspunsul sau calm şi diplomat) 
D.D.: - Ah, nu ! Eu doar strâng în magazinul meu obiecte făcute de oameni talentaţi de peste tot. Multe le mai meşteresc şi eu, cu unele produse textile mă mai ajută soţia, mai trage şi ea la maşină de cusut. Am furnizori peste tot, oameni care câştigă o pâine. Ei îmi aduc mie obiectele şi eu le dau mai departe, aşa trăim cu toţii. Uite, de exemplu, şi tu, dragă tatii, poţi face obiecte şi le poţi vinde prin intermediul meu. Avantajul tău e că ai avea un client sigur pentru marfă, în timp ce altfel poate nu ai reuşi să îţi vinzi produsele. 
L: - Mare dreptate aveţi aici ! Şi eu am încercat să fac ceva produse handmade şi am reuşit să vând doar într-o vara, când m-am ocupat mai mult de promovare. Cum încetezi să îţi promovezi munca, atunci dispar şi doritorii. (brusc, ochii Doctorului s-au făcut mari şi a devenit atent şi interesat)
D.D.: Handmade ? Vreau să văd atunci ce ai făcut tu cu mânuţele astea aşa firave. Mereu sunt dispus să văd alte şi alte modele şi idei de lucruşoare muncite cu dragoste. 
L: (nu mă aşteptăm să mă întrebe asta, aşa că am fost puţin zăpăcită) Paaaai... Da, adică, am făcut câteva astfel de produse. Este vorba despre plicuri din bucăţi de reviste. E un fel de "reciclare cu stil". Se caută şi se poartă astfel de genţi, te scot imediat din anonimat. Ah, dar staţi că întru imediat pe pagina mea şi arăt poze ! (m-am simţit puţin ciudat, că eu căutăm poze pe telefonul meu deştept şi dumnealui venise cu un catalog uriaş doar pentru mine). Uitaţi aici, sunt 2-3 modele făcute de mine. 

 L: - Nu sunt cine ştie ce, am văzut şi mai... (am fost întreruptă brusc şi luată de mâna) 
D.D.: - Fată dragă, dar sunt minunate ! Au exact ce caut eu: pasiune, poveste şi unicitate. Asta e deviza magazinului meu şi de asta lumea mă caută... Eu nu încerc să vând lucruri fără suflet, eu nu vreau să păcălesc lumea să cumpere, căci ştiu şi eu cât de important e banul şi cât de greu e să nu îl ai. Faci o treaba tare bună ! 
L: - Mulţumesc, mulţumesc din suflet ! Contează enorm cuvintele dvs. frumoase, sunteţi o resursă inepuizabilă de pasiune, energie şi motivaţie. Cum reuşiţi ? 
D.D.: - Eh, cum ?!  M-am înconjurat toată viaţă de oameni de la care am doar de învăţat şi pe care îi iubesc. Nu mi-a fost frică să rămân singur şi am fost de multe ori. Mulţi tineri rămân azi lângă oameni de nimic, care îi transformă în ceva rău, dar nu-i părăsesc de teamă că vor rămâne fără prieteni. Şi ce dacă rămâi singur? Oamenii buni, oamenii frumoşi apar mai târziu, de ce să te strici lângă oameni de nimic între timp? Fac doar ce îmi place, nu m-am vândut niciodată pentru nimic şi nu mi-am încălcat principiile. Am respectat natura şi legile ei şi nu am încercat să schimb nimic. Am iubit o singură femeie, alături de care m-am simţit mereu împlinit şi cu care am împărţit orice gând, sentiment sau idee. Nu ştiu dacă asta e secretul spre o viaţă fericită, dar eu aşa am făcut... Nu am acceptat nimic din ce nu-mi face plăcere şi am fugit de ispite, de asta nu m-am împiedicat. 
L: - Extraordinare sfaturi ! Eu cred pe cuvânt fiecare vorbă spusă şi cu siguranţă mă voi mai gândi la tot ce am făcut şi la oamenii din jurul meu, fără teamă.(afară era aproape întuneric, dar nu remarcasem asta) Va mulţumesc enorm pentru această întâlnire şi cu siguranţă va voi vizită la magazin, e o adevărată plăcere să vorbesc cu dvs. ! 
D.D. - Plăcerea a fost a mea, îmi place să vorbesc cu oameni noi, tineri şi frumoşi. Să mai treci pe la mine, vreau să vobim de genţile alea...



   Aşa s-a inchiat întâlnirea mea cu Doctor Deco şi aşa am căpătat eu în câteva ore o experienţă de viaţă învăţată în ani de trăi. Nu ştiu ce cadou voi alege pentru prietenii mei, dar ştiu acum lucruri importante şi preţioase, lucruri care îţi dau cu adevărat de gândit.


   Voi aţi învăţat ceva din vorbele Doctorului Deco ?


_______________________________________________________________________
*Notă:
Acest articol participa la SuperBlog ediţia Spring 2014.

Primele 3 poze sunt preluate de pe site-ul http://doctordeco.ro/, iar ultimele 2 îmi aparţin în totalitate.

Pagini