Recoltarea celulelor stem: DA sau NU ?

Bună tuturor !



   Sunt tânără şi nu a venit încă vremea să am copii, dar cu siguranţă această este una dintre cele mai mari dorinţe ale mele: să fiu mămică. Pentru mine, în definiţia cuvântului ,,mama" se subînţelege ideea de protecţie, aşadar femeia în pântecele căreia stă puiutul 9 luni are datoria să facă orice îi stă în putinţă pentru a-şi apăra minunea. 
   Trăim în vremuri din ce în ce mai diferite faţă de timpurile bunicilor noştri, iar tehnologia şi sistemul medical au evoluat enorm. Azi avem mult mai multe alternative pentru a ne putea menţine sănătoşi în momente de criză.
   Copiii noştri vor fi însă fragili, neputincioşi în faţă bolii, dar noi trebui să fim preventivi şi să ştim să îi apărăm.




   Bubzvlogz este o youtuberita extrem de populară, tare dragă mie şi pe care o urmăresc de mult. Momentan este însărcinată pentru prima oară şi ea împărtăşeşte cu noi experientă ei minunată de a purta un suflet în pântece. Cu toate acestea, sarcina nu înseamnă doar "fluturi şi curcubeie", ci şi o grijă uriaşă. La ultimul control, Bubz a fost informată că micuţul ei ar putea avea sindromul Down.

   În zilele noastre, se dezvoltă din ce în ce mai mult sistemul de recoltare a celulelor stem la naştere.
   Celulele stem sunt celule care reuşesc să se transforme în celule cu diferite funţii: nervoase, hepatice etc şi care pot fi conservate pe o perioada lungă de timp.
   Aceste "celule-minune" ne pot vindeca micuţii in unele cazuri. Nu se ştie niciodată ce se poate întâmplă de-a lungul timpului, aşa că e mai bine să nu regetam că nu am făcut asta pentru copiii noştri. Poate că acum este santos, dar peste ani, Doamne fereşte, dacă se întâmplă o nenorocire, avem o plasă de salvare. 
   Citind informaţiile de pe pagina Cord Blood Center Medical( www.cordcenter.ro/recoltare-celule-stem.html), am aflat o mulţime de informaţii noi şi utile.
   Recoltarea celulelor stem are loc imediat după naştere, se face de medicul obstretician, durează până în 3 minute şi nu implică durere. 
  Se extrag din sânge din cordonul ombilical şi placentă, acestea fiind locuri bogate în "celule-minune".
  
    În sindromul Down, aşa cum putea fi cazul lu Bubz, procedura de transplant trebuie să se facă imediat cu putinţă, pentru efecte favorabile. Studii spun că dacă acest transplant se va face după vârstă de 4 ani a copilului cu sindrom Down, procedura are şanse de reuşită aproape nule.
   Celulele stem nu vindecă însă orice boală şi este posibil să nu vindece în totalitate una, dar ea este sigură şi nu are efecte adverse. Aşadar, există doar două şanse: îmbunătăţirea stării de sănătate sau neschimbarea ei în niciun fel.

   Sunt de părere că alegerea unui centru, precum Cord Center şi folosirea acestei proceduri în urma căreia celulele stem se vor păstra pentru copil sunt o problemă de discutat serios şi atunci când va veni vremea să devin mămică, cred că voi opta pentru aceasta. Este foarte important să prevenim totul, să fim pregătiţi, ca şi părinţi, pentru a nu fi luaţi prin surprindere.

   Când vorbim despre sănătatea puilor noştri nu trebuie să ne mai gândim la bani şi să urmăm exemplul numeroaselor persoane publice care au ales să facă acest pas: Pavel Bartoş, Luminiţa Anghel, Andrei şi Graţiela Duban, Călin Goia, Monica Davidescu şi Aurelian Temişan, Marcel Pavel, Helmut Duckadam, Elvira Deatcu şi mulţi alţii (aici: http://www.cordcenter.ro/parinti-celebri-care-au-ales-cord-blood-center.html ).

   Aşadar, recoltarea celulelor stem primeşte un mare DA de la mine.

    Voi ce părere aveţi despre această procedură ? O veţi aplică pentru copiii voştri sau aţi făcut-o deja ?

  ______________________________________________________________________________
  Articol scris pentru Spring SuperBlog.  
  Sursa pozei:
  http://www.nannysource.ro/imgupl/newsml/t-800x600/newsml_8_61.jpg

Pagini