Asigură-i un viitor, dar nu îl părăsi.


   Legătura dintre copii şi părinţi este cea mai specială conexiune care poate exista pe lume. Naşterea unui copil este cel mai frumos lucru care se poate întâmpla în viaţa cuiva, este o minune, o rază de soare venită să alunge orice grijă sau problemă de familie. Atunci când părinţii îşi ţin pentru prima oară micuţul în braţe, viaţa lor se va schimba, iar prioritatea va fi binele ghemotocului cu suflet şi picioruşe incredibil de mici. Cum să nu îşi iubeşti copilul, cum să nu îţi doreşti tot ce este mai bun pentru el, când el e parte din tine, e un suflet care depinde de tine şi care îţi va lumina viaţa pentru totdeauna?
   Părinţii reprezintă cel mai de preţ sprijin pentru copiii, reprezintă sursa principală de valori şi principii. Trebuie conştientizată în permanenţă această funcţie esenţială pe care noi, adulţii, o avem mai devreme sau mai târziu.

Sursa Expresul.com
 
Din păcate, uneori, dragostea nu este de ajuns pentru a putea creşte frumos şi sănătos un copil, nevoile cresc odată cu vârsta, iar părinţii trebuie să se ocupe de această problemă. Mulţi aleg să rămână alături de puiuţi, să sacrifice orice pentru ei, pentru a le putea oferi un viitor sigur. Din nefericire, nu toţi au şansa să îşi găsească un loc de muncă în ţară, aşa că varianta pentru a putea avea o sursă de venit o reprezintă plecarea în străinătate. Fie că este vorba despre Italia, Spania sau Anglia, suferinţa este enormă de ambele părinţi în momentul plecării. Copiii, cel mai probabil, nu vor înţelege de ce mami sau tati trebuie să plece, să muncească, deoarece ei nu ştiu cât de mult costă chiar şi viaţa lor modestă. Totul are un preţ, iar preţul pe care părinţii îl plătesc pentru bani este uriaş.
   Şi totuşi, cum ţii legătura cu cei rămaşi în ţară? Nimic nu e mai dureros decât să stai departe de micuţul tău şi să nu poţi vorbi cu el aşa cum făceai seara, în fiecare zi. Nu poţi lua legătura prea des cu el, eşti nevoit, din cauza banilor pe care îi dai pe cartelă, să închizi telefonul şi să-l grăbeşti pe cel mic tocmai când îţi povestea toate năzbâtiile făcute la şcoală. Nu e corect, dar totul costă: viaţa, conversaţiile, dragostea...

   Învinuim părinţii care pleacă, dar oare ştim cât de greu le este? Copiii rămaşi vor să vorbească, să explice, să cânte părinţilor. Părinţii vor să îi asculte, dar uneori e imposibil...

   Comunicarea pe internet este o soluţie, dar nu toţi cei rămaşi acasă beneficiază de acest serviciu. Conexiunea poate pica lejer şi nu tot timpul poţi fi acasă, să accesezi internetul şi să  vorbeşti cu cei dragi.  Oricât de mult dorim să ridicăm în slăvi serviciul de internet, parcă tot simţi nevoia să dai un telefon rapid, când încă eşti poate pe stradă, ca să mai afli câte ceva de acasă. Cea mai la îndemână metodă rămâne apelarea clasică, dar pentru asta avem nevoie de credit sau extraopţiuni activate şi de puţină răbdare pentru a-l obţine. De ce spun răbdare? Pentru că, uneori, cei rămaşi în ţară nu se descurcă în ceea ce priveşte aceste operaţiuni, aşa că au nevoie de ajutor. Cartelele prepaid rămase la familiile din România trebuie reîncărcate, iar copii sau bunicii pot vorbi mai uşor cu părinţii plecaţi.

   Procesul clasic de reîncărcare poate fi înlocuit rapid cu ajutorul internetului. Puteţi încărca fără probleme cartelele prepaid ale rudelor din România folosind site-ul Re-încărcare.ro (click aici).
   Nu trebuie ca cei dragi să stea la cozi pentru reîncărcare şi, în plus, nu vor chetui ei bani pentru acest proces. Părinţii plecaţi pot executa ei rapid această operaţiune, iar convorbirile telefonice vor fi mai dese şi mai lungi!


   Avantajele sunt notabile şi esenţiale pentru părinţii care vor să discute cât mai des cu micuţii rămaşi în ţară alături de bunici sau alte rude.


   Ca şi părinte, dacă decizi că trebuie să pleci în străinătate, asigură-i celui mic un viitor mai bun, dar nu îl părăsi cu totul. Nu îl uita, nu lăsa nici măcar o zi să treacă fără să vorbeşti cu el! Încărcându-le celor de acasă cartela constant te va ajuta să păstrezi legătura cu ei în permanenţă, să îi asiguri că eşti bine şi să vă îmbărbătaţi reciproc.
   Fii alături de copilul tău, vorbind cu el despre tot ce îl apasă. Asigură-l că nu eşti supărat pe el şi că înţelege de ce eşti departe. Cumpără-i o cartelă ca să te sune şi el, aşa îi dai ocazia să se simtă aproape de tine.

   Nu trebuie neglijate nici ofertele pe care site-ul Re-încărcare.ro le are. În funcţie de reţeaua de telefonie mobilă (Cosmote, Orange sau Vodafone), primiţi cadouri şi oferte interesante la fiecare încărcare a cartelei prepaid. De exemplu, la Cosmote grila de oferte cuprinde bonusuri notabile (click aici).


   Ofertele diferă în funcţie de reţea, însă ele există în mod cert. Aşadar, pentru reţeaua Orange(click aici) beneficiaţi de:


   Şi, cum nu am uitat nici de Vodafone, aveţi mai jos pachetul de bonusuri pe care le primiţi dacă veţi încărca online cartela:


   Dacă eşti părinte, nu uita că dacă pleci trebuie să păstrezi mereu legătura cu familia de acasă, trebuie să rămâi o parte din viaţa copilului tău. Investeşte în platformele de comunicare rapidă, cumpără şi pentru acasă o cartelă şi încarc-o frecvent. Din Italia, Spania sau Anglia viaţa poate fi grea, dar nu trebuie să vazi pradă deznădejdii: acasă e o familie care aşteaptă telefonul tău.

   Ce părere aveţi despre părinţii care pleacă în străinătate, aţi face/făcut asta? Părinţii voştri au fost mereu lângă voi? Aştept cu interes părerile voastre despre subiect.
   

Pagini