Doi îndrăgostiţi, o grădină şi o motosapă



   Era prima zi. Urmau să se mute în noua casă peste 2 ore, nu ştiau ce îi aşteaptă. Nu o mai vizitaseră de două luni, când achitaseră totul. Acum trebuia doar să se mute, iar asta îi facea incredibil de fericiţi şi mândri.

  Era noul lor cămin, totodată şi primul. Radiau gândindu-se că vor avea propria lor căsuţă, propria grădină unde să petreacă nopţi frumoase la lumina felinarului.

   Merseră cu maşina aproximativ jumătate de oră şi ajunseră la adresa marcată. Era un soare arzător, iar pământul părea că se topeşte. Coborâră din maşină şi priviră zâmbind căsuţa, era aşa cum o ştiau. Mică, dar primitoare şi caldă. Intrară în curte şi se bucurară de aerul curat. Nu păşiră înăuntru, căci doreau să exploreze grădina. La primul contact cu grădina, amândoi se întristară. Totul părea părăsit, iar grădina care ar fi trebuit să fie plină de veselie şi pregătită pentru răsaduri era cuprinsă de buruieni. Trecuse prea mult timp de când cineva avusese grijă de ea, iar asta se resimţea.

Sursa: http://decostyle.mayra.ro/


   Cei doi se priviră şi se înţeleasără din priviri. Ştiau că trebuie să facă ceva pentru a repara acest lucru, chiar dacă munca era mare. Se bucurau însă că era vară şi că putea să ajute în cel mai eficient mod grădina. Plănuiau să lucreze dimineaţa şi seara, când toropeala nu îi putea afecta. 
   Urma să folosească diverse maşini şi unelte pentru grădină, aşa că în câteva zile urmau să se bucure de o grădină curată. Învăţaseră pentru prima oară în viaţă să folosească o motosapă, lucru care li se păruse imposibil până atunci. Ei se bucurau de grădina lor, iar grădina se bucura de dragostea şi bucuria care umplea casa. Nu a durat mult până, la insistenţele ei, au umplut totul cu flori, aşa cum visase încă de când era mică. Mereu îşi dorise să se căsătorească cu bărbatul pe care îl iubea şi căsuţa lor să fie primitoare şi plină de flori.

Sursa: unica.ro
   Până la urmă, toată munca meritase efortul. Acum nu doar că se bucurau de o grădină frumoasă şi îngrijită, dar munciseră împreună, petrecuseră ore întregi discutând, ca o adevărată familie. Învăţaseră că în viaţă vor reuşi orice, atâta timp cât vor rămâne împreună şi vor munci pentru asta.

   Într-un final, cel mai bucuros de grădina cea frumoasă era chiar motanul cel neastâmpărat.

Sursa: arhiva proprie
   El ştia doar că stăpânii făcură frumoasă noua grădină pentru el, ca să se poată juca toată ziua şi să doarmă la soare, nu?

Sursa: arhiva proprie

   Ca o concluzie, putem învăţa că nu contează niciodată cât de mult putem munci pentru un ţel, ci pe cine avem alături în obţinerea rezultatului mult-visat. Căci un drum fără obstacole este un drum care nu duce nicăieri.

Pagini