Nu ştii să joci şah, nu mănânci brânză

Dan Brânză are 31 de ani. Este brunet, are corp atletic, ochi negri. De ceva vreme, Dan Brânză lucrează şi nu are orice job, ci este promoter Delaco. Aceasta este slujba visurilor sale, având în vedere faptul că este fan brânză de când se ştie. În frigiderul lui mereu se găseşte brânză sau caşcaval şi nu e masă unde să nu guste puţin din magicul ingredient: fie la sendvişuri, la salate sau chiar la supe şi fripturi. Când savura un pahar cu vin de calitate, el servea şi o bucăţică de brânză şi nuci, aşa cum fac francezii.

Aşadar, atunci când a văzut vacant postul de promoter, Dan a mers repede şi datorită pasiunii sale pentru brânză şi a entuziasmului în promovarea produselor Delaco, el a câştigat detaşat interviul de angajare în faţa contracandidaţilor săi.

Anagajatorii au fost încâtaţi de Dan şi erau siguri că el va fi un bun promoter. Prima zi de serviciu îl găseşte pe protagonistul nostru în mall, în faţa standului său de prezentare a produselor delicioase din brânză. Scopul său era să convingă oamenii să cumpere brânzeturile Delaco, după ce ei se conving de gustul inconfundabil şi de calitatea produselor gustând. În teorie totul suna bine şi deşi angajatorii ştiau că Dan era fan brânză, nu ştiau că el era unul tare înfocat.

Sursa facebook.com/fanbranza
După instalarea standului şi deschiderea caşcavalului ce urma promovat oamenilor, ziua de muncă avea să înceapă. Dan nu se sfia să strecoare câte un cub în gură, apoi să îşi lingă pofticios degetele. Până la urmă, cine l-ar fi putut verifica? De ce să mănânce străinii şi să nu se răsfeţe el puţin?

Nu trecu mult timp şi ajunse lângă stand un cuplu tânăr. Se ţineau de mână tandru, iar el împingea cu cealaltă mână un căruţ plin cu provizii pentru casă.

Ea se opreşte încântată, simţind aroma caşcavalului afumat cu fum de fag. Curioasă din fire, îl întreabă pe Dan Brânză:

- Vai, miroase demenţial, aţi terminat de feliat, pot gusta o bucăţică? 

Dan se strâmbă puţin; fusese luat prin surprindere şi nu se aştepta ca cineva să ceară asta atât de repede.

- Stimabilă doamnă, puteţi gusta, dar mai întâi avem ceva de rezolvat. 

Sursa aigialeianews.g
Dan Brânză scoate tabla de şah cu piesele deja aranjate (nu cădeau, căci erau magnetice si bine lipite) şi spune tinerei:

- Aşadar, când doriţi puteţi să începem. Vă avertizez însă, sunt foarte bun la şah.

- Adică să jucăm acum? tânăra şi nici partenerul ei nu înţelegeau. Stai, domnule, pentru o bucăţică de brânză? Cei doi se privesc uimiţi şi pleacă, mişcând nedumeriţi căruciorul cu produse. Promoterul nu ezită să savureze bucăţica de caşcaval pe care domnişoara o dorise.

Nu trecu mult şi un bătrân, văzând tabla de şah, se repezi la Dan:

- Şah, tinere? Joc de o viaţă. Hai să începem, te înving cât ai zice brânză.

- Brânză? răspunse Dan vizibil supărat. Brânză aţi spus? Să vă fie ruşine, stimabile domn! Ce dacă mă cheamă Brânză? E vina mea că aşa-mi e numele de familie? Ce vreţi să spuneţi, că dacă mă chema Dan Găină promovam acum ouă sau poate pulpe la cuptor? Cu tot respectul, dar nu aveţi dreptul de a mă jigni!

Sursa facebook.com/fanbranza
Bătrânul nu înţelese foarte multe, dar vizibil pus la zid se scuză şi plecă fără să guste vreo bucăţică de caşcaval. Protagonistul nostru surâse satisfăcut şi cum strategia de intimidare funcţionase, mai degustă câteva bucăţi delicioase, pe masă fiind o mulţime de scobitori goale.

Indiferent de situaţie, Dan găsea mereu ceva greu de făcut pentru clienţi, pentru a le refuza cerinţa de a gusta caşcavalul. Unui tânăr i-a cerut chiar telefonul, spunând că dacă nu are husă ca a lui nu e adevărat fan brânză şi nu merită să guste.

Dan Brânză este un adevărat iubitor de brânzeturi, dar cred totuşi că mai are puţin de lucru înainte să îndeplinească funcţia de promoter.

Articol scris pentru SuperBlog 2014

Pagini