Totul e pe dos in oraselul lenes!

Desenele animate... cine nu le-a iubit? Sau mai degrabă: cine nu le iubeşte? Eu recunosc că am fost fascinată de minunata lume a imaginaţiei şi m-am lăsat nu o dată purtată pe aripile ei. Încă mă mai uit online la anumite desene care mi-au marcat copilăria, cum ar fi Tom şi Jerry sau Inspector Gadget, dar parcă nu au acelaşi farmec ca acum 10 ani, când aşteptam ore întregi pentru un episod care dura doar 15 minute. Şi, de cele mai multe ori, era o reluare a ceea ce ştiam deja pe dinafară. 

Dragostea pentru desenele animate rămâne peste timp, se schimbă doar desenele în cauză. Dacă eu doar am auzit, de exemplu, de desenul animat "Orăşelul leneş", surioara mea a fost şi este în continuare mare fan. De ce să nu îi ofer ei şansa de a ne explica de ce este Orăşelul Leneş desenul animat potrivit pentru a fi privit în familie? Mi-am exersat skill-urile de studentă la Jurnalism cu ea, iar ea a fost mai mult decât încântată să îmi răspundă la interviu. Bineînţeles, a durat ceva până să ne oprim din râs şi să o conving să ia totul în serios, dar până la urmă am reuşit. Să-i dăm bice!

Ce-ar fi să începem printr-o scurtă prezentare?

Bună! Mă numesc Miruna, am  12 ani şi 6 luni şi sunt în clasa a VI-a B.

Aşadar, Miruna, cât de des te uiţi tu la desene animate acum? Câte ore pe zi?

Mă uit zilnic la desene. Cred că 2-3 ore... bine, poate 4!

Când erai mică te uitai mai mult sau mai puţin?

Muuult mai mult! Eu aşa îmi amintesc. Lăsam mereu televizorul pornit şi mă uitam la toate desenele, chiar dacă erau episoade noi sau vechi. Atunci nici nu aveam nimic de făcut, acum am teme, de învăţat şi nu prea mai am timp. Şi dacă mă uit la desene în timp ce scriu, mereu greşesc. Aşa că întâi temele, apoi pornesc televizorul.

Crezi că ţi s-au schimbat gusturile de-a lungul timpului?

Deloc! Şi acum mă uit la desene la care mă uitam atunci. Chiar dacă unele se repetă, nu mă plictisesc niciodată.

Ce trebuie să aibă un desen animat ca să îţi fie pe plac?

Mie îmi plac cele amuzante, care au multe faze comice. Mă face să râd orice situaţie în care personajul rău este învins. Sunt amuzante momentele în care cu sau fără voia personajului se întâmplă accidente... adică atunci când calcă pe o banană, se împiedică sau sunt înfrânţi.

Te-ai uitat la desenele Orăşelul Leneş? Dacă ar fi să le caracterizezi într-un cuvânt, care ar fi acela?

DISTRACTIV! M-am uitat la toate episoadele şi mă uit şi acum pe Boomerang. Dacă ratam vreunul (adică dacă vedeam că era episodul 15 şi pe 14 nu îl văzusem niciodată) te puneam pe tine să mi le cauţi pe internet! - Da, aşa este - Mereu la grădiniţă sau la şcoală fredonam:

"Hai, hai, hai în Orăşelul leneş unde ziua abia a început, 
Totul e pe dos în oraşelul leneş, avem atâtea de făcut!"


Spune-ne câte ceva despre Orăşelul Leneş.

Sunt mai multe personaje şi fiecare e foarte important. Ştefania este tare drăguţă, are părul roz şi se pricepe la cântat. Ea e nepoata primarului Milford Ombun, care o iubeşte în secret pe Bessie Ocupata. Sportacus este eroul care salvează mereu oraşul. El ne învaţă să mâncăm sănătos şi să facem mult sport. Sportacus mereu se luptă cu Robbie Putrezitul, care e un leneş şi vrea să facă orăşelul să fie ca el. Dar nu îi reuşeşte niciodată, pentru că Sportacus îl învinge şi face pe toată lumea să trăiască sănătos. Lui Ziggy îi plac foooarte mult bomboanele, e cam greu să se lase convins de Sportacus să mănânce legume şi fructe. Stingy e foarte amuzant, pentru că el păstrează tot ce găseşte peste tot şi adaugă acel obiecz la colecţia lui. Mereu spune: „Acesta este al meu...şi acesta...”. Trixie face farse tuturor, iar Pixel iubeşte toate calculatoarele. E amuzant că toată lumea are un nume care spune tot despre fiecare.

Aproape în fiecare episod Robbie Putrezitul încearcă să facă orăşelul leneş, dar Sportacus şi Ştefania aduc totul la normal şi în final Robbie este închis.

Care este personajul tău preferat?

Toată lumea ar crede că Ştefania, dar acum aş spune că este Robbie Putrezitul. Chiar dacă e cel rău, fără el desenele nu ar fi la fel de frumoase şi de distractive. El face fiecare episod interesant şi de aceea îmi place aşa mult.

Când eram mai mică, preferata mea era, bineînţeles, Ştefania. Mereu mi-am dorit să am şi eu o perucă roz şi îmi plăcea tare mult coafura ei. Când aveam 5 ani m-am tuns ca Ştefania, fără ca mami să ştie! Am mers la frizerie, apoi mami m-a lăsat cu doamna de acolo şi eu am convins-o să mă tundă aşa. Am fost foarte bucuroasă, dar mami când m-a văzut nu prea.

arhiva personală
Ce învăţături îţi oferă acest desen animat? De ce l-ai recomanda altor persoane?

Depinde de episod, dar cred că cel mai mult am învăţat de la Sportacus să mâncăm mereu sănătos, adică fructe şi legume încă de la micul dejun. Datorită lui Sportacus am mâncat mai multe fructe de când eram mică şi când priveam la televizor îmi venea poftă de mere! Tot de la Sportacus am înţeles că trebuie să facem cât mai mult sport ca să fim mereu sănătoşi. Nu trebuie să fim niciodată leneşi precum Robbie Putrezitul, ci să facem mişcare şi să ne jucăm. Copiii trebuie să se joace cât mai mult şi să nu stea toată ziua la calculator, cum face Pixel. Trebuie să fim mereu buni şi să nu vrem totul doar pentru noi, aşa cum este Stingy. L-aş recomanda tuturor pentru că e plin de învăţături şi e amuzant. Când eram mică îmi plăcea să mă uit la desene, apoi să reconstitui tot episodul jucându-mă cu păpuşile!

Ce aspect nu îţi plăcea la Orăşelul Leneş?

Când eram mică, ţin minte că atunci când Ştefania era în pericol chiar plângeam uneori!

Te-ai uita cu întreaga familie la Orăşelul Leneş? De ce?

Sigur că da! Am făcut asta şi mi se pare potrivit pentru a fi privit cu toată familia. Pentru copii este deja un desen interesant şi amuzant, iar pentru adulţi poate fi un desen care să îi facă să mai uite de probleme. Ei au nevoie uneori să mai dea în mintea copiilor, sunt prea ocupaţi mereu şi prea presaţi de griji şi probleme. Dacă ne uităm la desene cu părinţii vom fi mai uniţi. Dezvoltarea copiilor depinde foarte mult de prezenţa părinţilor. Măcar o seară pe săptămână de uitat cu toţii la un desen animat este foarte utilă, iar Orăşelul Leneş e desenul care poate fi privit cu toată familia.

Un mesaj pentru cititori?

Fiţi mai buni şi mâncaţi sănătos!



Pagini