Review BB Cream bio Biola SPF 25

SPF, SPF, SPF! Nicio zi fără SPF! Aceasta poate fi deviza mea și nu este zi în care să nu o respect. Am învățat că SPF-ul nu doar că mă ajută să îmi protejez pielea de îmbătrânirea prematură, adică de riduri și pete, dar și că elimină riscul apariției cancerului de piele, care mă sperie destul de tare. De-a lungul timpului am încercat numeroase produse de acest fel pentru ten sau corp, așa că experimentez mereu. Azi vreau să vă vorbesc despre o cremă colorată Biola cu SPF 25, care a intrat rapid în rutina mea de dimineață.

Nu am mai încercat până acum o cremă cu protecție solară cu pigment, așa că am fost încântată când am primit-o pe aceasta de la Biorose, cărora le mulțumesc pentru amabilitate și franchețe.

Pe site-ul Biorose, această cremă pentru protecţie solară cu echinacea purpurea este descrisă ca fiind un BB Cream ideal pentru folosirea zi de zi. Eu am nuanța deschisă și se potrivește de minune cu tenul meu. Produsul conține ingrediente dintr-o producție bio controlată fără chimicale, conservanți, coloranți sau parfumuri sintetice. Mirosul (destul de înțepător, ce-i drept, ce persistă întreaga zi și se poate simți pe piele până seara) este oferit de către uleiurile esențiale pure conținute. Acest produs este certificat Biokontroll Nonprofit SRL și atestă faptul că această cremă pentru protecție solară Biola conține minim 73% ingrediente de origine bio, în timp ce cerințele UE sunt de doar 10%. Remarcabil, nu?


INGREDIENTE: AQUA, TITANIUM DIOXIDE(CI77891), SILICA, MICA, OLEA EUROPEA OIL*, CALENDULA OFFICINALIS EXTR.*, SESAMUM INDICUM OIL*, IRON OXIDES (CI77491), THEOBROMA CACAO BUTTER*, GLYCERIN, POLYGLYCERYL-2-DIPOLY HYDROXYSTEARATE, SIMMONDSIA CHINENSIS OIL*, ZINC STEARATE, CERA ALBA, TRITICUM VULGARE VAR. SPELTA EXTR.*, ORIGANUM VULGARE EXTR.*, MAGNESIUM SULFATE, ECHINACEA PURPUREA EXTR.*, ALOE BARBADENSIS L.J.*, BENZYL ALCOHOL, BENZOIC ACID, SORBIC ACID, TOCOPHEROL, SALVIA SCLAREA OIL*, CEDRUS ATLANTICA OIL*, LAVANDULA ANGUSTIFOLIA OIL*, RETINYL PALMITATE Conserved by: BENZOIC ACID, SORBIC ACID, 

*= PROVINE DIN PRODUCȚIE ECOLOGICĂ CONTROLATĂ Certificat de Biokontroll Hungária Nonprofit S.r.l. HU-ÖKO-01 (ONG)

Datorită ingredientelor, această cremă oferă protecție solară prin intermediul pigmenților naturali. În plus, pielea este hidratată și ajutată să își mențină sănătatea zi de zi. Ce-i drept, SPF-ul 25 nu este tocmai mare, dar nici mic. Pentru vară este posibil să optați la fel ca mine pentru minimum de SPF 30, dar pentru acele zile în care sunt pe grabă și nu am timp să aplic cremă cu protecție solară, apoi fond de ten, acest BB Cream este o soluție salvatoare.

Datorită antioxidanților din compoziție, acest produs protejează tenul de îmbătrânirea devreme în straturile profunde cauzată de razele solare nocive. Datorită unui conţinut crescut de unt de cacao şi extract uleios de gălbenele cunoscut prin efectul calmant al inflamaţiei, ceară de albine şi ulei de jojoba, pielea este hidratată și ajutată să se refacă. În compoziție regăsim și gel de aloe şi uleiuri esenţiale de salvie şi cedru. Pielea este protejată împotriva radicalilor liberi cu ajutorul ingredientelor retinyl – palmitat (vitamina A), vitamina E şi extractul de echinacea purpurea.

Ambalajul sub formă de tub (asemănător celui de pastă de dinți) e tipul de ambalaj pe care îl prefer cel mai mult. Este igienic,ușor de folosit și de transportat. 


Consistența acestui BB Cream Biola este destul de lichidă. Ce m-a surprins cel mai mult a fost prezența unor mici bobițe, ce par a fi asemeni unui scrub. Mi-a fost teamă că ele vor rămâne la suprafața pielii, însă se topesc în contact cu pielea și aspectul este unul uniform.


Trebuie să recunosc că am fost sceptică la prima aplicare și am avut emoții ca nu cumva produsul să se aplice ”în dungi”. Nici vorbă! Am fost surprins plăcută să văd cât de frumos este uniformizată nuanța pielii și cât de natural este aspectul final. După aplicare finish-ul nu este mat, ci puțin lucios și tocmai de aceea tind să nu recomand acest produs persoanelor cu tenul gras, mai ales fără o pudră. Datorită SPF-ului mediu, de 25, dar și a hidratării din care rezultă un finish ”dewi”, cred că acest BB Cream Biola de pe Biorose.ro este perfect pentru zilele mai reci și implicit pentru tenurile normale sau uscate. 

Acoperirea este una mică, fiind un BB Cream menit să protejeze pielea și să uniformizeze. Dacă aveți nevoie de o acoperire mai mare puteți interveni cu un corector. Nu mi-au apărut coșuri, puncte negre sau puncte de grăsime din cauza acestui produs.

Mai jos se poate observa cum uniformizează pielea și finish-ul strălucitor pe care îl lasă. După cum se vede, bobițele de care v-am spus dispar.


Machiajul meu natural, de zi cu zi, pentru ten, este cel din fotografia din dreapta. Nu am folosit nicio bază de machiaj sau cremă în prealabil. Se poate vedea cu ochiul liber că pielea mea nemachiată nu este perfectă, din contră, semnele de după acnee încă persistă, dar asta nu înseamnă că îmi voi încărca zi de zi tenul cu un fon de ten cu acoperire mare. Am aplicat direct BB Cream-ul Biola, apoi am fixat cu pudră și mi-am conturat foarte puțin pomeții cu un bronzer. În ultima vreme nu am simțit nevoie de mai mult pentru tenul meu, iar acest aspect dewi-natural îmi place la nebunie. 


Dacă ar fi să separ avantajele și dezavantajele acestui produs pentru machiaj, ar rezulta lista următoare:

Avantaje:


- uniformizarea tenului
- aplicare ușoară, cu degetele sau cu pensula
- protejarea împotriva razelor solare nocive
- protecție împotriva îmbătrânirii tenului
- ambalaj practic
- prorietăți de calmare și refacere datorită ingredientelor naturale
- produs bio certificat
- rezistență la apă
- aspect natural

Dezavantaje:

- SPF poate puțin mic pentru vară (25)
- nu lasă un aspect mat, necesită fixare cu pudră
- mirosul poate fi deranjant pentru unele persoane

Ofer acestui BB Cream Biola cu SPF 25 nota 9/10
Îl puteți găsi pe site-ul Biorose la prețul de 58 lei.

  • Te tentează acest BB Cream bio de la Biola?


Pagini