Unde sa gasesti un job bun?

Problema locurilor de munca in tara noastra este cu adevarat importanta. Locuind in provincie, aud foarte des de la cunostinte ca vor sa plece din oras sau chiar din tara, pentru a-si gasi un loc de munca. Si nu doar ca ii aud, dar si vad foarte multi care fac acest pas. Sunt constienta ca este destul de greu sa iti gasesti un job bun, iar cautarea poate dura luni intregi. Nu este placut sa auzi clasicul ”Va sunam noi” si sa stii ca este o minciuna. Intoarcerea resemnata acasa dupa interviu este un sentiment pe care toata lumea il uraste. Cei din capitala pot fi avantajati din mai multe puncte de vedere. In primul rand, in Bucuresti se organizeaza mai multe internship-uri sau cursuri de pregatire decat in provincie. Apoi, locuri de munca full-time in Bucuresti sunt mereu pe site-urile de recrutare. 

Aplicarea online la un job mi se pare cea mai eficienta metoda, mai ales cand vorbim despre un site de incredere, asa cum este www.aptjob.ro. Este foarte usor sa monitorizezi job-urile disponibile, sa le selectezi pe cele care iti plac si care se potrivesc cu experienta ta. Folosind un astfel de site pentru locuri de munca nu vei mai uita la ce firma ai aplicat deja, daca CV-ul tau a fost sau nu vizionat sau daca apare pe piata un job la firma visata. Pana la urma, niciun job dorit nu este imposibil daca ne dorim si muncim pentru el, nu?



Trebuie doar sa aplici, sa ai un CV frumos si interesant si sa astepti sa fii sunat pentru interviu. Prima impresie este extrem de importanta, asa ca imbraca-te elegant, potrivit pentru aceasta intalnire. Stiu ca se insista asupra acestui aspect, dar am vazut persoane care mergeau increzatoare catre intervievator in pantaloni scurti si tricou. Sau, mai rau, in trening. 

Chiar daca momentan nu sunt in cautarea unui loc de munca full-time, este bine sa mai bifez pe lista un site serios, care ma poate ajuta sa imi gasesc un job. Observ ca momentan lista este scurta in ceea ce priveste job-urile din orasul meu, Craiova, dar voi mai intra pe site si sper ca numarul de job-uri va creste.

Pagini