Keep calm and learn German

Sunt o mare urmăritoare a vloggerițelor din România sau din străinătate! Nu trece o zi fără să intru pe Youtube și să ”investighez” lista clipurilor publicate de către fetele la care m-am abonat. De curând, am urmărit un clip al unei tinere ce s-a mutat acum mulți ani cu soțul ei în Germania. Primul lucru pe care a trebuit să îl facă odată ajunsă acolo a fost să învețe limba germană. Și cum această limbă nu este deloc ușoară, sunt sigură că i-a luat o vreme până să se descurce. Știu că ea a urmat întâi un curs de germană începători, urmând ca apoi să învețe limba într-un mod intensiv.

Personal, găsesc învățarea unei noi limbi destul de dificilă după vârsta de 25 de ani, dar nu imposibilă. Norocoși sunt copiii ce cresc în familii unde se vorbesc mai multe limbi și care reușesc să stăpînească încă de mici două sau trei limbi. Eu mă descurc cu franceza și engleza, însă mereu am avut un mic regret că nu știu nicio boabă de germană. Dacă aș avea ambiție, m-aș apuca mâine de cursuri de specializare și perfecționare, pe principiul ”niciodată să nu spui niciodată”. Este drept că o limbă străină nu-ți este niciodată de prisos și este foarte foarte bine să știi cât mai multe. Nu știi unde te poartă viața și când o să ai nevoie de germană, de exemplu, așa că e perfect dacă reușești să spui mai mult decât ”salut”. Fie vorba între noi, eu nici atât nu cred că știu să spun în germană.



Site-ul www.premium-teaching.ro este o variantă bună pentru a învăța limba germană la nivel de începător. La final veți obține o diplomă care să vă ateste participare, cursul nefiind acreditat. Tot aici se găsesc și alte cursuri utile oricui. În acest fel, dacă mergem într-o excursie la nemți, pute să ne descurcăm într-o conversație simplă și nu trebuie să apelăm la engleză. Unul dintre avantajele acestui site este reprezentat de faptul că are mereu oferte și reduceri de prețuri, astfel că veți reuși să învățați un curs cu un preț mai mic față de competitorii de pe piață.

Sunt foarte curioasă dacă este cineva dintre voi care știe germană! 
Voi ce limbi străine stăpâniți? ◕‿◕

Pagini