Mi-e frica de diabet?

Pot spune ca pana acum nu am avut parte de afectiuni grave. Cu toate ca nu am un pachet genetic exceptional, am reusit sa ma simt foarte bine, iar vizitele la doctor sa fie tot mai rare. Daca este ceva ce ma sperie, este faptul ca la mine in familie diabetul este o constanta. Il are tata, unchiul, l-a avut bunica, sora bunicii si tot asa. Este vorba de diabet de tip 2. Chiar daca se stie ca nu este atat de greu de trait cu el precume este cazul celui in care injectiile cu insulina sunt o necesitate, adevarul este ca si acest diabet de tip 2 iti cam da viata peste cap. Si stiind ca aceasta afectiune este atat de raspandita in familia mea, ar trebui sa ma preocupe ceva mai mult prevenirea ei. Sunt o multime de metode pentru a a avea o glicemie normala, iar un supliment precum Favio pentru prevenirea diabetului este una dintre ele.

Eu cred cu tarie ca un stil de viata sanatos, bazat pe o alimentatie cat mai echilibrata si pe sport poate face minuni. Dar mai stiu ca, din pacate, la noi in tara modul de alimentatie este unul destul de nesanatos. Astfel ca 6,5% din populatia tarii sufera de diabet, un procent ce ilustreaza doar persoanele inregistrate cu aceasta afectiune. Si stim cu totii ca foarte multi oameni, mai ales din mediul rural, nu merg la doctor daca observa schimbari in organism. Gasiti in imaginea de mai jos cele mai comune simptome ale diabetului:



Printre cele mai usoare si totusi eficiente moduri de a preveni diabetul de tip de 2 si pentru a avea o glicemie in limite este sa sa renuntam la aportul de carbohidrati rafinati. Deci fara biscuiti, gogosi, bauturi acidulate, cipsuri, paste fainoase, cereale rafinate, prajituri. In schimb, putem manca cat mai multe cereale integrale. Odihna, aportul de magneziu sau crom au efecte bune pentru reglarea gicemiei. Tot in acest scop se poate apela multivitamine pentru reglarea glicemiei Favio. Favio sunt multivitamine pentru reglarea glicemiei ce contine 16 minerale si vitamine pentru a normaliza glucoza din sange, a intari imunitatea, a ajuta la coagularea normala a sangelui si pentru a mentine glanda tiroida in parametri normali. Simplu de folosit, cu efecte foarte bune pentru prevenirea diabetului. 

Orice neregula sau banuiala trebuie investigata la medic. Nu lasam pe maine, nu spunem ca e normal sa avem acel simptom. Hai sa incepem anul cu o sanatate de fier!


Pagini