Cum sa alegi un parfum care sa reziste mult pe pielea ta

Toate femeile apreciaza un parfum de calitate atunci cand il vad. Sau, mai corect spus, atunci cand il miros. Daca ar fi sa raspundem la intrebarea ‚‚Care este parfumul tau preferat?”, cu siguranta ne-ar fi greu sa alegem doar unul. Asta pentru ca ne plac la nebunie o multime de parfumuri pentru femei si ne place sa avem cat mai multe, cu mirosuri diferite. In unele zile adoram parfumurile subtile, usoare, iar uneori preferam o aroma mai condimentata, mai orientala.


 

PH-ul pielii influenteaza mirosul si persistenta parfumului purtat?


Dar oare de ce nu toate parfumurile ni se potrivesc si nu rezista la fel pe pielea noastra ca pe cea a prietenelor? Raspunsul este cat se poate de simplu: suntem unice. Nu doar persistenta, dar si aroma unui parfum pot sa difere de la o persoana la alta, asta pentru ca nu toti avem acelasi pH al pielii. PH-ul normal al pielii este 5,5, dar el difera in functie de o multime de factori. Cand incercam un parfum pe hartia din magazin, nu facem decat sa observam mirosul acestuia pe un pH neutru, ori aroma lui poate diferi in functie de pielea noastra. Asa ca cea mai buna metoda de a testa parfumul este direct pe piele. Daca pielea normala poate purta orice parfum, nu la fel sta situatia si pentru:

1.Pielea grasa este binecunoscuta de multe femei. Se caracterizeaza prin predispozitie la acnee, puncte negre, aspect lucios, pori dilatati si exces de sebum. Femeile cu pielea grasa se impaca cel mai bine cu parfumurile mai usoare, fresh, florale sau citrice. Din pacate, acest tip problematic de piele se caracterizeaza printr-o persistenta scazuta a parfumului, asta pentru ca pielea produce sebum in exces, iar aroma se dilueaza. Pielea grasa se potriveste mai bine cu apele de toaleta decat cu apele de parfum.


Trei parfumuri care rezista vreme indelungata pe pielea grasa:


1. Korloff Paris Eau de Toilette (note de varf: coacaze negre, menta, ananas, imbinate cu bujor, lacramioare, frezie, tonuri marine si trandafir);

2. Givenchy Dahlia Divin Eau de Toilette (note de varf: portocale rosii, coacaze negre si piersica, ce se imbina cu iasomie si trandafir);

3. Chloé Chloé Eau de Toilette (note de varf: lamaia, bergamota si magnolia, ce se imbina cu trandafir alb, gardenie, dar si cu mosc si floare de bumbac).



2.Pielea uscata are apect tern, tinde sa se descuameze si are mereu nevoie de hidratare. Dupa spalare, pielea uscata ofera senzatia de ,,tinere”, de disconfort. Deoarece pentru acest tip de piele se folosesc des lotiuni si creme de corp, este important ca acestea sa aia o aroma cat mai putin sesizabila, pentru a nu interfera cu parfumul purtat. Cel mai adesea, persoanele cu piele uscata poarta parfumuri condimentate, chiar exotice, ce rezista multa vreme.


Trei parfumuri care rezista vreme indelungata pe pielea uscata:


1. Lancome La Vie Est Belle Intense Eau De Parfum (note de varf: piper roz, frunze de coacaze negre, para, portocala, bergamota, imbinate cu flori de portocal, Ylang-Ylang si iris);
2. Nina Ricci L’Extase Eau De Parfum (note de varf: piper roz, para, piersica, imbinate cu note inima iasomie, trandafir, zmeura, cu o baza de mosc, cihlimbar si cedru);
3. Estée Lauder Modern Muse Le Rouge Eau De Parfum (note varf: coacaze rosii, piper roz, zmeura, sofran, imbinate cu iasomie si trandafir bulgaresc).


3.Pielea sensibila. Cu cat PH-ul este mai mare, cu atat pielea este mai sensibila si se usuca mai repede. Pielea sensibila se caracterizeaza prin roseata, mancarime, iritatii. Deseori pielea sensibila nu poate purta parfum, din cauza alcoolului din compozitie. Dar un truc este sa pulverizati cativa stropi in aer si sa treceti ca o diva prin norul creat. Cele mai bune parfumuri pentru piele sensibila sunt cele cu ingrediente naturale verificate, majoritatea florale.


Trei parfumuri care rezista vreme indelungata pe pielea sensibila:


      1. Estée Lauder Pleasures Eau Fraiche Eau de Toilette (piper roz, crin, iasomie, bujor);

2. DKNY Be Desired Eau De Parfum (note de varf coacaze negre, portocala, frunze de violete, grapefruit, imbinate cu iasomie, trandafir, salcam cedru si casmir);

3. Lanvin Eclat d’Arpege Eyes On You Eau De Parfum (note de varf: lamaie siciliana, liliac, impreuna cu floare de piersic, ceai verde cedru si mosc alb).

Toate aceste parfumuri noi aparute se gasesc pe site-ul Aoro, fiind pentru mine unul dintre site-urile in care am mare incredere pentru simplul motiv ca niciodata nu am avut motive de indoiala. Toate comenzile mele au decurs foarte bine, produsele sunt originale si ajung la destinatie in stare impecabila. In plus, preturile sunt foarte bune comparativ cu alte site-uri, iar unele produse, printre care si parfumurile, nu se gasesc pe alte site-uri de la noi din tara.

Voi dupa ce criterii va alegeti parfumul?
Ati incercat vreunul dintre parfumurile prezentate?

Pagini